Standaardtekst Apeldoorn

Standaardtekst Apeldoorn

Standaard tekst over Apeldoorn

Deze tekst kun je gebruiken als je een beknopte samenvatting over Apeldoorn ergens wil benoemen:

Apeldoorn is de groene en royale hoofdstad van de Veluwe. Hier vind je in oppervlakte de ruimte om te leven, te werken, te proberen en te leren. Van oorsprong is Apeldoorn al een plek waar mensen naar toe komen om te ontspannen en in de natuur te zijn. De koninklijke familie vestigde zich hier. Daarom vind je het wereldberoemde Paleis het Loo in Apeldoorn.

‘Royaal’ gaat verder dan onze koninklijke roots. Het staat voor groots, wijds, kwaliteit, ruimtelijk en gastvrij. ‘Groen’ vertegenwoordigt meer dan natuur alleen: het is onze belofte aan onszelf en toekomstige generaties om koploper te willen zijn op het gebied van duurzaamheid, klimaat en energietransitie. Apeldoorn staat op nummer 1 in de lijst van groenste steden van Nederland. Groen zit in ons DNA. Onze ambitie houdt niet op bij de landsgrenzen. Apeldoorn wil de groenste stad van Europa worden. We maken daarbij dankbaar gebruik van het vele groen dat er al is. Onze ruime lommerrijke buurten met prachtige huizen. De vele stadsparken. Tegelijkertijd breiden we ons groene karakter steeds verder uit. Tot in onze haarvaten. Duurzame woningen, bedrijven, opleidingen, mobiliteit en beleid. Samen werken we er aan de stad nog fijner te maken om in te leven. Voor onze 180.000 inwoners en voor nieuwkomers. Voor de miljoenen bezoekers die een bezoek brengen aan onze gezellige binnenstad, Apenheul, het Nationaal Park de Hoge Veluwe of Julianatoren. Apeldoorn wordt het buitenmuseum van NL, waar het groen beeldende kunst en moderne architectuur verbindt, waar je in het groen kunt genieten van buitenoptredens, audiotours en kunstroutes, waar de kunst op straat ligt en de beelden worden gecreëerd.

Onze ambitie trekt pioniers aan. Mensen die een bijdrage willen leveren aan onze duurzaamheidstransitie. Die geloven in onze missie. We zijn trots op al onze 16.288 bedrijven, waaronder Remeha, Europees koploper op het gebied van warmtepompen. Op ons Newtechpark, proeftuin op het gebied van de nieuwste technische toepassingen. Op Bredenoord, pionier op het gebied van alternatieve energievoorzieningen. Op Centraal Beheer, duurzame verzekeraar, voor wie vele mensen “Even Apeldoorn bellen”. Maar ook op alle krijgsmacht onderdelen die gevestigd zijn in Apeldoorn en samen met bedrijfsleven en onderwijs samenwerken aan duurzame (digitale) veiligheid.

#inapeldoorn

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.