Ambassadeurs

Het doel van de Stichting Apeldoorn Partners is om Apeldoorn als royale en groene stad te positioneren. Hiermee versterken wij het imago van Apeldoorn om zo bezoekers, bewoners, bedrijven en congressen naar Apeldoorn te trekken. Apeldoorn Partners is in 2025 de strategische partner van de Gemeente Apeldoorn als het gaat om beleidsadvies, merkbewaking en regie op Apeldoorn royaal en groen.

Als toeristische en/of zakelijke onderneming die een bedrijfsmatig belang heeft bij de ontwikkeling van het (zakelijk) toerisme in Gemeente Apeldoorn, kun je jouw onderneming aanmelden als ambassadeur van de Stichting Apeldoorn Partners.

Aanbodontwikkeling

Om de positionering van Apeldoorn als de groene en royale hoofdstad van de Veluwe waar te maken is passend aanbod nodig. Dat aanbod ontwikkelen we bij Apeldoorn Partners deels zelf, maar we zoeken ook nadrukkelijk de samenwerking met ondernemers op. Als toeristisch ambassadeur zit je op de eerste rij en betrekken we je hier actief bij.

Wat krijg je als toeristisch ambassadeur?

 • Informatieve netwerkbijeenkomst met collega ambassadeurs in het najaar;
 • Periodieke update over de ontwikkelingen bij Apeldoorn Partners en de citymarketingstrategie;
 • Je wordt als eerste betrokken bij onderwerpen die spelen in de sector en waar jouw bijdrage het verschil kan maken, bijvoorbeeld in relatie tot Gemeente Apeldoorn;
 • Participatie in projectgroepen en actieprogramma’s;
 • Uitnodiging voor de inspiratiedag voor frontoffice- en marketingmedewerkers;
 • Vermelding op de website apeldoornpartners.nl als Apeldoorn Partners ambassadeur.

De jaarlijkse kosten voor dit ambassadeurschap zijn € 250,- ex btw per jaar.

Onze toeristische ambassadeurs

Congressen

Naast het algemene ambassadeurschap van Apeldoorn Partners is het mogelijk om je onderneming aanvullend zakelijk te laten vertegenwoordigen op het gebied van congressen. We dragen het merk uit middels het aantrekken van duurzame, royale en veilige congressen. Dit is een gezamenlijke ambitie met Gemeente Apeldoorn.

Wat krijg je als zakelijk ambassadeur?

 • Apeldoorn Partners zorgt voor acquisitie op groene, royale en veilige congressen met als doel om Apeldoorn te vermarkten als groene en royale hoofdstad;
 • Apeldoorn Partners informeert en adviseert eventmanagers en congresorganisatoren over de verschillende mogelijkheden van het houden van een evenement of congres in Apeldoorn;
 • Vermelding van jouw locatie op de website inapeldoorn.nl en op de website apeldoornpartners.nl als Apeldoorn Partners ambassadeur;
 • Vermelding in de zakelijke brochure;
 • Mogelijkheid om mee te gaan in zakelijke nieuwsbrieven en op LinkedIn met groen en royaal aanbod;
 • Vertegenwoordiging van Apeldoorn en daarmee jouw locatie op de beurs;
 • Georganiseerde bijeenkomsten met collega-locaties;
 • We delen het groene en royale aanbod aan congressen van jouw locatie;
 • Aanwezigheid bij minimaal één (door Apeldoorn Partners) georganiseerd evenement per jaar, gericht op de doelgroep eventmanagers.

Commissie

Voor elk congres of evenement van 50 personen of meer, dat geplaatst wordt, vragen wij een commissie van 10% over de omzetwaarde (met uitzondering van inhuur derden en personeel). Apeldoorn Partners zal na afloop een commissiefactuur sturen. Over aanvragen onder de 50 personen wordt geen commissie berekend. Commissie wordt niet berekend over aanvragen die via onze website rechtstreeks bij de ambassadeurs binnenkomen.

De jaarlijkse extra kosten hiervoor bedragen € 750,- exclusief btw (de module zakelijke vertegenwoordiging is alleen mogelijk i.c.m. het algemene ambassadeurschap. Het los afnemen van deze module is niet mogelijk).

Onze congres ambassadeurs

Heb jij interesse?

Heb jij interesse om ambassadeur van Stichting Apeldoorn Partners te worden of wil je meer informatie ontvangen over het ambassadeursschap? Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op